Kinderyoga

Kinderyoga

Tijdens kinderyoga doet het kind allerlei oefeningen om de spieren sterker en soepeler te maken. Tijdens de speelse oefeningen verbetert het kind zijn ademhaling en concentratie. Door deze oefeningen leert het zijn eigen grenzen kennen en die van anderen te respecteren. Zo kan het kind beter aangeven wat hij wel en niet prettig vindt. Alle oefeningen worden spelenderwijs aangeboden en er wordt veel samengewerkt. Zo gaan we vliegen als een vogel hoog in de lucht, voelen we de wind in ons gezicht of groeien wevan een zaadje tot een stevige boom. Samen ontdekken we wat onze zintuigen ons allemaal vertellen en kijken we nieuwsgierig om ons heen, naar elkaar en naar onszelf.

De ontspanningsoefening aan het einde van iedere les laat ons voelen wat rust met ons doet. Daarna drinken we thee, maken we een tekening en praten we over wat we beleven. Zo geven we vorm aan wie we zijn en wat we voelen. Kinderyoga is niet alleen goed, het is vooral heel leuk om te doen!

Effecten van Kinderyoga

  • Zorgt voor betere ademhaling
  • Zorgt voor betere concentratie
  • Leert kinderen hun eigen grenzen ontdekken
  • Leert kinderen de grenzen van anderen te respecteren
  • Leert kinderen aangeven waar hun grenzen liggen
kinderyoga

Het is fijn als je gemakkelijke en los zittende kleding aan hebt tijdens de lessen. Daarnaast is het heerlijk om op blote voeten te lopen. Ook is het fijn als je een dekentje, badlaken of grote handdoek meeneemt.

Bewaak je eigen grenzen